MYSTEPFILE

Voor al uw CAD oplossingen en CNC bewerkingen

CAD

CAD staat voor Computer Aided Design, dit houdt in dat er met behulp van computerprogramma’s 3D modellen worden gemaakt van een product. Op onze CAD-afdeling worden door technische constructeurs 3D modellen ontworpen en voorbereid voor de productie. Omdat wij een eigen productieafdeling hebben weten wij precies wat er in de praktijk wel en niet mogelijk is. Wij zetten geen onmogelijke maten en toleranties op uw technische tekening als dit in de praktijk niet haalbaar is. 

Heeft u een step file of technische tekening nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verzorgen ook tekenwerk op freelance basis.
Als u tijdelijk extra capaciteit nodig heeft voor een project kunnen wij dit voor u verzorgen. Neem contact met ons op om 
de mogelijkheden te bespreken.

STEP FILES

Het komt in de praktijk vaak voor dat er alleen een technische tekening van een product beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat de rest van het productieproces minder efficiënt zal verlopen. Er kan dan namelijk niet aan de hand van een step file geprogrammeerd worden en het duurt langer om het juiste inzicht in het product te krijgen. 
Wij ontwerpen step files aan de hand van de door u aangeleverde informatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn een (gedateerde) technische 2D tekening, een ruwe schets, of een aangeleverd voorbeeld product.


Wij kunnen er ook voor zorgen dat uw 3D model
MBD/PMI data bevat.
Dit houdt kortgezegd in dat een technische tekening niet langer vereist is.
MBD staat voor Model Based Definition, dit houdt in dat alle dimensies en (vorm/plaats) toleranties, oppervlaktebehandelingen en materiaalsoort al in het model zijn opgeslagen.
Wanneer de programmeur dit bestand dan met de juiste software opent is alle informatie over het product direct beschikbaar en is een technische 2D tekening overbodig.
Deze manier van informatie uitwisselen wordt in de toekomst steeds belangrijker.

3D model met MBD/PMI informatie

Het is ook mogelijk om STEP files van een hele assembly te maken. Hiermee kan het eindproduct virtueel geanalyseerd worden voordat het de productie in gaat.
Door middel van een exploded view en/of een dwarsdoorsnede van het product kan precies worden aangegeven hoe het product in elkaar gezet moet worden.
Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een installatiehandleiding/assemblagehandleiding van uw product.

Exploded view van 3D assembly

TECHNISCHE TEKENINGEN

Wij maken professionele technische tekeningen aan de hand van de door u verstrekte informatie. Dit kan zijn: een step file, een schets of een oude technische tekening.
Wij hebben veel ervaring met het moderniseren van oude technische tekeningen die door de jaren heen bijna onleesbaar zijn geworden. U kunt ook bij ons terecht voor grote of kleine aanpassingen aan bestaande moderne tekeningen. Wij zetten uw ingescande papieren tekeningen om in professionele 2D technische tekeningen (.PDF/.DWG/.DXF/etc.) 
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

FREELANCE

Wanneer u voor langere tijd een technisch tekenaar/constructeur nodig heeft kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u helpen bij projecten en grotere opdrachten en kunnen indien nodig op locatie werken. Onze constructeurs kunnen werken met Solidworks, PTC Creo, Inventor, fusion 360 en kunnen professionele documenten opstellen met office 365.